21 joulukuuta 2011

Helmikudontaa ja ohjeHelmikudontaa voit tehdä myös vahvan pahvinpalan ympärille, jos sinulla ei ole kehystä. Tee pahviin molempiin lyhyisiin päihin lovia, yksi enemmän kuin korun leveydessä on helmiä.

Teippaa pitkä helmikudontalanka pahvin taakse. Lähde järjestyksessä kieputtamaan pahvin ympäri niin että lanka asettuu loviin. Kun olet kieputtanut langan kaikkiin loviin, tule työn oikealle puolelle ja kiinnitä lanka reunimmaiseen pohjalankaan muutamalla solmulla.

Laita helmityöneula lankaan. Kudo ensin muutama kerros ilman helmiä pujottelemalla neulalla joka toisen langan alta ja joka toisen langan päältä.

Laita helmet neulaan (esimerkkikuvassa 4 kpl) ja aseta neula loimilankojen alle niin että aina yksi helmi asettuu kahden langan väliin. Vedä lanka. Tule takaisin samojen helmien läpi niin että neula kulkee loimilankojen päältä. Jatka näin suunnitelmasi mukaan kunnes koru on tarpeeksi pitkä.

Pujottele lopuksi taas ilman helmiä kuten alussa. Katkaise loimilangat työn takaa niin että molempiin päihin jää yhtä pitkät langat. Irroita loimilangat lovista yksi pää kerrallaan. Tee solmu kudonnan juureen. Letitä langat ja tee taas solmu.
Jos lanka loppuu kesken, se ei haittaa. Jatka työtä uudella langalla. Solmi langanpäät ja päättele pujottelemalla helmirivistöihin, kun koru on valmis.

Koru valmiina, kylläkin eri kuin yläkuvassa. Voit itse keksiä erilaisia raitoja, kuvioita tai vaikkapa nimen tai muun tekstin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti