11 toukokuuta 2014

HUOVUTETUT PALASAIPPUAT (7. LK) JA OHJE

Palasaippua menee usein käytössä ikävän tuntuiseksi pinnaltaan ja saippuan alunen sotkuiseksi. Voit huovuttaa palasaippuan päälle ihanan tuntuisen villapinnan. Saippua tulee näin pehmeänä vaahtona villakerrosten läpi ja pysyy myös kauniimman näköisenä. 

Helppoa ja hyödyllistä, tässä ohjeet:

Tarvitset vain villaa ja palasaippuan.

Kiedo kolme villakerrosta palasaippuan ympärille. Katso, että villan kuidut menevät eri kerroksilla eri suuntiin. Me laitoimme 1. kerroksen vaakaan, 2. pystyyn ja 3. vaakaan.

Voit tehdä pohjakerrosten päälle haluamasi kuvioita. Jos laitoit viimeisen pohjakerroksen kuidut vaakaan, aseta kuvioissa villan kuidut joko pystyyn tai vinottain niin kuvio pysyy muodossaan.

Voit käyttää huovutuksessa apuna nailonsukkaa. Se helpottaa huovuttamista, kun villat pysyvät paikoillaan.

Tässä työt ennen kastelua sukissaan :)

Kastele työ kuumalla vedellä. Vedessä voi olla vähän mäntysuopaa.

Painele työtä kevyesti, niin vesi pääsee imeytymään. 

Kun olet saanut kaikki villakerrokset märäksi, lähde kevyesti pyörittelemään työn pintaa. Jos huomaat, että joku kohta on paksun ja pehmeän tuntuinen, lisää siihen vettä. Voit  lisätä pyörittelyn voimaa, kun huovutus etenee.

Kun tunnet, että työ on huopunut jo melko tiiviiksi, voit ottaa sukan pois ja jatkaa huovuttamisen loppuun ilman sukkaa.  Tunnet käsissäsi, kun työ on tarpeeksi huopunut. Se on tällöin tiivis ja missään ei ole pehmeitä kohtia.

Voit varovasti saksilla leikkaamalla selkeyttää kuvion reunaa, jos haluat. Jatka sen jälkeen vielä hetki huovuttamista.  Huuhtele työ lopuksi kylmällä vedellä, sitten kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä. Painele työ kuivaksi pyyhkeellä tai käsipapereilla. Anna kuivua rauhassa.

Valmiita saippuoita kauniilla huovutetulla pinnalla:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti