07 huhtikuuta 2017

märkähuovutettu kulho

Ensimmäiseksi laitetaan villakerrokset päällekkäin sillä tavalla, että kuitujen suunta on ristikkäin. Kun villaa on tarpeeksi voi kulhoon tehdä yksityiskohtia, itse tein silmät possulleni. Tämän jälkeen pallo sujautetaan vaikka sukkahousuihin, jonka tehtävänä on pitää villat paikallaan huovutuksen aikana. Pallo kastellaan saippualla ja laitetaan kuumaa vettä ja aletaan  huovuttaa. Ensiksi kannattaa hellästi varsinkin jos on yksityiskohtia, mutta loppua kohden on käytettävä kovempia otteita. 

Mäntysuopa on hyvä huovutukseen käytettävä saippua.
Ettei tarvitsisi käyttää kaikkia voimia huovutukseen, voit laittaa pallon pesukoneeseen.  60°C-90°C on sopiva lämpötila palloille. Muista ei huuteluainetta!

Jos palloja on monta voi pesukoneesta tehdä viihdykettä vaikka pienelle lapselle tai eläimelle.

Kun pallo on kuiva voit piirtää palloon viivan jota pitkin leikata. Leikkaamisen jälkeen pallo pitää työntää ulos kulhosta.
Leikkaamiseen voi käyttää mattoveistä tai saksia, ihan oman mielen mukaan.Kun olet tyytyväinen oman kulhosi muotoon voit lisätä lisää yksityiskohtia, kuten itse laitoin nenän, korvat ja hännän. Possu on mielestäni mukava koriste ja ihan kätevä kulho. :)Iida 7a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti