09 lokakuuta 2011La 1.10.2011 Helsingin tuomiokirkko, Maailman suurin tilkkupeitto

Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan yhteinen tempaus huipentui lauantaina 1.10.2011 Helsingissä, kun tuhannet isoäidinneliöistä virkatut peitot levitettiin ja yhdistettiin Tuomiokirkon portaille. Tavoitteena oli päästä Guinnesin ennätysten kirjaan maailman suurimmalla tilkkupeitolla.

Peittoja oli tehty yhteensä melkein 8000 ympäri Suomen kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa. Portaille mahtui noin 3800 peittoa ja 4000 peittoa jäi yli pinoihin. Lopuksi peitot irroitettiin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle ja Marttaliiton Yhteisvastuukeräyksen varoilla toteutulle Kotirumba rullaamaan -hankkeen perheille.

Haagan peruskoulussa 6.luokkalaiset virkkasivat oman upean ja värikkään peittonsa. Kiitos kaikille neliön virkkaajille. Alla on kuvia lauantailta Tuomiokirkolta ja meidän oman peittomme vaiheista. Laitoimme tervehdyksen ja yhteistiedot kiinni peittoon, joten ehkä saamme tietää joskus minne peittomme päätyi...

Sain ilokseni 2.1.2012 sähköpostiviestin Vaasan ensi- ja turvakodista. He kertoivat, että peittomme on nyt lämmittämässä heidän asiakkaidensa vauvoja. Kiitos viestistä Vaasaan!6.luokkalaisten oma isoäidinneliö-peitto

Näin se syntyi:

Ensin virkattiin 15x15 kokoisia isoäidin neliöitä. Oppilas sai itse suunnitella oman neliönsä värit.Sitten neliöihin virkattiin kiinteillä silmukoilla reunat.Neliöt yhdistettiin toisiinsa piilosilmukoilla ja langanpäät pääteltiin.

Rivit yhdistettiin toisiinsa kiinni.

Lopuksi vielä peittoon virkattiin reunus.


Näin upealta näyttää 6.luokkalaisten peitto valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti